THEATERVOORSTELLINGEN Maart 2023

THEATERVOORSTELLINGEN MAART 2023

Bij de PV kun je nu theaterkaarten bestellen voor maart. De inschrijving sluit op maandag 6 februari.

 

KONINKLIJKE SCHOUWBURG

 

Zaterdag 11 maart 2023, 20.15 uur          

Haevn theaterconcert         

 

Met hun eigenzinnige en filmische dreampop veroverde HAEVN de harten van muziekliefhebbers over de hele wereld. Na vijf jaar van grote uitverkochte clubtours vinden de mannen het tijd voor een nieuw avontuur: een theatertour, waarin songwriter Marijn van der Meer en filmcomponist Jorrit Kleijnen hun dromerige muziek terugbrengen naar de basis en op de meest intieme manier ten gehore brengen.

 

Verwacht een theatervoorstelling met veel eigen en nieuwe muziek afgewisseld met HAEVN bewerkingen van hun favoriete bekende popsongs. Dat wordt een avond lange pianosolo's, persoonlijke verhalen, een lyrische cello en uiteraard de troostende warme stem van Marijn.

 

Entree € 23,50 i.p.v. € 33,50

 

Maandag 20 maart 2023, 20.15 uur          

Gelukzoeker op Sumatra    

Met Stefan Rokebrand, Tara Hetharia, Willem Voogd, Yara Alink, Joenoes Polnaija en Rick van Werd

 

Na het succes van De Tolk van Java en Lichter dan ik volgt opnieuw een voorstelling die de onderbelichte kant van de Nederlandse koloniale bezetting van Indonesië toont. Een geschiedenis vol ongelijkheid, repressie en verstikkende beloftes van rijkdom, die vandaag de dag zijn sporen nog altijd nalaat.

 

Terwijl in Europa de roaring twenties hoogtij vieren, komt een jong echtpaar haar geluk beproeven op de plantage in Sumatra. Tegelijkertijd komen Roeki en Karminah hier werken, gelokt door valse beloftes. Al snel blijken zij als contractarbeiders vast te zitten in een systeem van uitbuiting en onderdrukking. Aanvankelijk gaan de rubberprijzen skyhigh en feesten de bewoners erop los. Totdat de prijzen instorten. Terwijl het oerwoud wordt vernietigd – het begin van de  grootschalige ontbossing die nog altijd gaande is – volgt onherroepelijk het verval op de plantage. Uiteindelijk blijkt iedereen bedrogen uit te komen.

 

Geïnspireerd op de in die tijd scandaleuze romans Rubber (1931) en Koelie (1932) van Madelon Székely-Lulofs, een schrijfster die haar tijd ver vooruit was, duikt Gelukzoekers op Sumatra in een vaak geromantiseerd verleden.

 

Entree € 19,50 i.p.v. € 29,50

 

Zaterdag 25 maart 2023, 20.15 uur          

Huub Stapel

Alleen familie

 

Huub Stapel is terug. De man die Mars en Venus genadeloos langs de meetlat van het leven legde en het huwelijk tot op het bot ontleedde, wijdt zich nu aan een nog groter onderwerp: familie. De enige band waar je je nooit van ontdoen kunt. Een huwelijk kun je ontbinden. Een vriendschap kun je beëindigen. Maar familie blijft altijd.

 

Huub Stapel leidt je, persoonlijker dan ooit, langs feesten der herkenning en verborgen verledens. Een hilarische, ontroerende en meeslepende voorstelling over die ene noemer waaronder wij allemaal vallen: familie.

 

Entree € 19,50 i.p.v. € 29,50

 

                                                          

 

 

RIJSWIJKSE SCHOUWBURG

 

Woensdag 1 maart 2023, 13.30 uur          

Assepoester (4+)

 

Na een succesvolle reeks meeslepende sprookjesmusicals, die in 2022 zelfs bekroond werd met een Musical Award voor beste familiemusical, betovert Van Hoorne Entertainment in 2022-2023 haar bezoekers met Assepoester De Musical. Met ruim 125.000 bezoekers per theaterseizoen, zijn de sprookjesvoorstellingen al vele jaren op rij échte publiekstrekkers.

 

In Assepoester De Musical komt het wereldberoemde verhaal tot leven waarin een meisje door haar gemene stiefmoeder wordt uitgebuit, maar met behulp van een goede fee de kans krijgt haar eigen dromen na te jagen.

 

Uiteraard mag ook in deze sprookjesvoorstelling van Van Hoorne Entertainment een flinke doses humor niet ontbreken. Zo zullenAssepoesters stiefmoeder, haar stiefzus en stiefbroer zorgen voor hilarische momenten. Samen met de betoverende liedjes, prachtige meerstemmigheid en schitterende kostuums is deze familiemusical een ware beleving voor jong, maar ook voor oud!

 

Assepoester is een lief, charmant meisje dat opgroeit bij haar strenge stiefmoeder en droomt van een eigen leven. In huis moet zij al het werk doen en er wordt nooit eens aardig tegen haar gedaan. Aan het hof besluit prins Victorian een bal te houden, om het meisje van zijn dromen te vinden. Alle dames uit het dorp zijn uitgenodigd, zo ook Assepoester. Maar helaas, haar stiefmoeder verbiedt Assepoester naar het bal te gaan en ze blijft in tranen alleen thuis achter. Wanneer haar tranen de grond raken, verschijnt er plots een goede fee. Na het horen van Assepoesters verhaal, twijfelt de fee geen moment en verandert ze de vodden waarin Assepoester loopt in een prachtige baljurk en geeft ze haar een paar echte, glazen muiltjes. Nu kan Assepoester toch naar het bal! Maar, de fee waarschuwt: de betovering zal klokslag twaalf uur verbreken en dan wordt alles weer zoals het was. Zou het Assepoester lukken om haar dromen waar te maken en vóór klokslag twaalf uur het hart van de prins te veroveren?

 

Entree € 14,50 i.p.v. € 24,50

 

Donderdag 2 maart 2023, 19.15 uur         

Donderdag 2 maart 2023, 21.15 uur         

Daniel Arends

 

Lieve mensen, ik treed 2 keer per avond op. Ik speel 2 verschillende stand up comedy-shows van ruim een uur. 

 

De 1e show is getiteld: "Thuis praat ik bijna nooit"  en de 2e show is getiteld: "God is mijn rechter" 

 

Je kan kiezen naar welke je gaat, maar je kan ook naar allebei. 

 

Veel plezier. 

 

Daniel "

 

Entree € 18,00 i.p.v. € 28,00

N.B. Het aantal beschikbare kaarten is beperkt. Indien er meer inschrijvingen zijn dan beschikbare kaarten zullen de kaarten in setjes van twee worden verloot.

 

Vrijdag 3 maart 2023, 20.00 uur   

Simon & Garfunkel show

 

Reeds 75.000 bezoekers in Nederland gingen je voor! Geniet van een onvergetelijke avond. Het fascinerende verhaal van twee jonge jongens uit Queens, New York die 's werelds meest succesvolle muzikale duo aller tijden werden.

 

Ze begonnen bescheiden, in de jaren 50 als het rock ’n’ roll-duo Tom & Jerry. In de jaren 60 kwamen de grote successen. 'The Simon & Garfunkel Story’ gaat langs alle songs en verhalen die hen vormden, de dramatische breuk en hun afzonderlijke solocarrières. Het eindigt met een prachtig eerbetoon aan het legendarische Central Park reünieconcert uit 1981.

 

Natuurlijk komen alle hits voorbij: 'Mrs. Robinson', 'Bridge Over Troubled Water', 'Homeward Bound', 'Scarborough Fair', 'The Boxer', ‘The Sound Of Silence' en nog veel meer!

 

Entree € 19,50 i.p.v. € 29,50

 

Zaterdag 4 maart 2023, 20.00 uur

Sweet Caroline

 

The Ultimate Tribute to Neil Diamond

Van Brooklyn tot aan Hollywood, Neil Diamond heeft een muziekerfenis achtergelaten van songs die tot op de dag van vandaag nog steeds worden gecoverd. In 50 jaar tijd maakte hij een reis langs vele genres; van het reggae in ‘Red Red Wine’ naar de country muziek in ‘Cracklin’ Rosie’ tot de Hollywood muziek van de film ‘The Jazz Singer’. 

 

In ‘Sweet Caroline’ brengt de Engelse zanger Gary Ryan samen met zijn band alle hits van toen. Verwacht hits als ‘Forever in Blue Jeans’, ‘America’ en ‘Love On The Rocks’, natuurlijk zal ook Neil’s grootste hit ‘Sweet Caroline’ niet ontbreken in deze ultieme tribute show.

 

The good times never seemed so good! 

 

Entree € 23,00 i.p.v. € 33,00

 

Zondag 5 maart 2023, 15.00 uur   

Wolf en de 7 geitenwollen sokken (8+)

met o.a. Stanley Burleson

 

Een gelukkig typisch Jordanees ‘geitengezin’, bestaande uit vader, moeder en zeven kinderen (Geitenwollensokjes). De vader is opgegroeid in een weeshuis en lijdt aan ‘lycantropie’ oftewel weerwolfziekte. Een ziekte die door een vader wordt doorgegeven aan het zevende kind, mits dat kind van het mannelijke geslacht is. Hij heeft dit geheim echter nooit met iemand gedeeld, zelfs niet met zijn vrouw.

 

Als het volle maan is verandert vader in een weerwolf en een weerwolf is altijd op zoek naar slachtoffers. Hij is bang dat hij zijn eigen gezin iets aan zal doen en daarom verdwijnt hij als het volle maan wordt. Hij vertelt zijn vrouw nooit waar hij heen gaat. Zij tolereert, gek genoeg , zijn onverklaarbare gedrag. Niet omdat het haar niet interesseert, maar meer omdat ze met haar onhandelbare ‘Geitenwollensokjes’ haar handen vol heeft. Om er zeker van te zijn dat hij terugkeert, bindt zij vader bij ieder afscheid haar dierbare rode zakdoek om zijn nek. Moeder laat de kinderen de afwezigheid van hun vader vergeten door ze het sprookje van ‘De wolf en de zeven geitjes’ te vertellen, niet wetende dat er een echte wolf op de loer ligt…..

 

Een combinatie van het sprookje ‘De Wolf en de zeven geitjes’ en de mythe ‘Lycaon als weerwolf’; met het happy end van een sprookje en de tragische afloop van een mythe.

 

Entree € 10,00 i.p.v. € 20,00

 

Donderdag 9 maart 2023, 20.00 uur         

The Dutch Eagles

New Horizon

 

Een fantastische avond vol tijdloze muziek met de Eagles van de lage landen. New Horizon is de nieuwe show van The Dutch Eagles. Met weergaloze gitaarsolo’s en meerstemmige zang zijn de hits en vergeten parels van toen weer helemaal van nu. Verken samen met The Dutch Eagles een nieuwe horizon van de Amerikaanse country rock. 

 

Zes bevlogen muzikanten voeren u mee op een onvergetelijke muzikale roadtrip door de 70’s. Al vijftien jaar brengen zij hun passie voor deze muziek naar u toe en dat zij niet stilstaan bewijzen ze wederom met New Horizon. Of het gaat om ‘Lyin’ Eyes’ of ‘Life In The Fast Lane’, of juist een onverwachte muzikale verrassing: The Dutch Eagles geven steevast een eigen gezicht aan de oneindige bron van klassiekers uit de jaren zeventig. Dat brengen ze met verve, zoals u van ze gewend bent. Beleef het zelf in New Horizon - The Dutch Eagles.

 

Entree € 20,00 i.p.v. € 30,00

 

 

 

Donderdag 16 maart 2023, 20.00 uur      

Sven Ratzke

Venus & Mars

 

Sven Ratzke, entertainer pur sang en een internationale sensatie, bracht publiek en pers de laatste jaren al in vervoering met zijn Bowie-shows. Voorstellingen van hoog niveau en klasse waarin hij de legendarische songs naar zijn eigen hand zette, voor ontroering zorgde en met zijn verhalen zijn publiek op een tijdsreis nam met soms hilarische uitstapjes. Want Ratzke heeft een gouden combi: hij is een fenomenaal zanger maar ook een buitengewoon entertainer die elk publiek in zijn ban trekt; of dat nu in NYC, Sydney, Berlijn of Enschede is.

 

Met zijn nieuwe show duikt hij in zijn catalogus van de mooiste songs van de afgelopen eeuw. Songs over het grote verlangen, waar iedereen een herinnering aan heeft, maar op deze avond verschijnen ze in compleet nieuw licht. Samen met een virtuoos aan de vleugel, uitgekleed tot hun essentie. In deze intieme setting raken ze diep. Ratzke raakt, fascineert, verrast en entertaint zijn publiek met deze show van wereldniveau.

 

‘Venus & Mars’ zal over de halve wereld te zien zijn, onder andere in Berlijn, Hamburg, München, Zürich, London, Sydney, Melbourne, New York en Auckland.

 

Met nummers van onder anderen Jacques Brel, Nick Cave, Nina Simone, Astor Piazzola, Leonard Cohen, Nina Hagen, Harry Nilsson en uiteraard ook nog een vleugje David Bowie.

 

Entree € 15,00 i.p.v. € 25,00

 

Donderdag 23 maart 2023, 20.00 uur      

De Verleiders

Door de bank genomen - 10 jaar later

 

In 2014 verrasten DE VERLEIDERS vriend en vijand met een ongekend scherpe aanval op het geldstelsel en de banken. Verbijsterde bezoekers, uitverkochte zalen, een Burgerinitiatief “Ons Geld”, plenaire bespreking in de Tweede Kamer en een drie jaar durend onderzoek door de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid dat uitmondde in een lijvig rapport: “Geld en Schuld”. Er was een steen in de vijver gegooid….

 

Is er iets veranderd? Jazeker. Heel veel. 

 

Het is erger geworden. Veel erger. Dus komt er een onvermijdelijk vervolg. Door de bank genomen: Tien jaar later. 

 

De gelddrukpersen van commerciële én notabene Centrale Banken draaien overuren. In acht jaar tijd is de geldhoeveelheid verdubbeld. Rentes daalden tot nooit eerder vertoonde negatieve waarden. Geld werd gratis. 

 

Geld werd gratis? Voor iedereen? Nee. Voor de rijkste 0,01% die in die acht jaar hun vermogens zagen vertienvoudigden. Via aandelenbeurzen en vastgoedprijzen.

 

Gratis geld? Voor de overheid. Ja. Na decennia van snoeiharde bezuinigingen is er opeens geld te over. Miljarden aan steunpakketten en stikstofmaatregelen strooit Den Haag uit over het land. Geleend weliswaar, onze kinderen dienen dit terug te betalen, maar toch.

 

Gratis geld? Voor ons? Nee. Wij, u en ik, merken dat alles duurder en duurder wordt. Wonen is niet meer van één inkomen te betalen. Energie onbetaalbaar. Spaargeld verdampt. Torenhoge inflatie.

 

En dan nog iets dat u moet weten. Een nieuw10 jaar  geldstelsel dat uw leven en burgerschap finaal zal veranderen. CBDC. Central Bank Digital Currency. Waarmee de overheid al uw bestedingen op afstand kan monitoren en oormerken. Een onontkoombare geldwisseltruc waarvan je nekharen overeind gaan staan. 

 

Entree € 26,00 i.p.v. € 36,00

 

Zaterdag 25 maart 2023, 16.00 uur          

De regels van Floor (8+)

Naar de boeken van Marjon Hoffman

Als je Floor heet, moet je altijd een theatervoorstelling krijgen!

 

Na de succesvolle boekenreeks van Marjon Hoffman en de met een Emmy Award bekroonde televisieserie, komt De regels van Floor nu in het theater!

 

Een geweldige familievoorstelling doorspekt met humor en herkenbare familieproblemen.

 

In het leven van de 11-jarige Floor gaat alles precies volgens plan. Oké, er komt best een grote verandering aan, Floor gaat na de zomervakantie naar de middelbare school, samen met haar beste vriendin Margreet. De toekomst ziet er rooskleurig uit.

 

Maar dan heeft haar vader een verrassing…

 

Entree € 15,00 i.p.v. € 25,00

 

Woensdag 29 maart 2023, 20.00 uur       

Komt een vrouw bij de dokter

Naar de bestseller van Kluun

 

Van de bestseller van Kluun werden 1,2 miljoen exemplaren verkocht en in 2009 verscheen de filmbewerking. Nu heeft Kluun zijn zegen gegeven voor de theaterbewerking van deze aangrijpende liefdesgeschiedenis. Bewerkt door Koen Caris, die ook de voorstelling Bonita Avenue schreef, over twee strijdlustige en imperfecte mensen wiens liefde tot het uiterste wordt getest door een vijand die ze niet kunnen verslaan.

 

Het gaat Stijn voor de wind, totdat liefde van zijn leven Carmen (Maartje van de Wetering) de diagnose borstkanker krijgt. Terwijl zij behandeld wordt, zoekt de overspelige Stijn een uitvlucht in het nachtleven, vrouwen en een affaire. Wat doet rouw met je? Kun je begrip opbrengen voor vreemdgaan als het helpt om overeind te blijven? En hoe houd je de moed erin als de eigen lichaam je in de steek laat? Een voorstelling over liefde, schofterigheid, schuldgevoelens, afscheid nemen en het vinden van humor als de dood steeds dichterbij komt. 

Entree € 19,50 i.p.v. € 29,50

 

THEATER DILIGENTIA

 

Woensdag 1 maart 2023, 20.15 uur          

Stefano Keizers

Hans Teeuwen          

 

Zijn tweede theatervoorstelling Sorry Baby werd lovend ontvangen. Hij is veel op tv en werd de publiekslieveling van de kijkcijferhit Het Perfecte Plaatje. Niemand lijkt meer om Stefano heen te kunnen. En dat komt goed uit. Want hij komt terug in de theaters met zijn derde voorstelling.

 

Zijn trilogie aan voorstellingen werd lovend ontvangen. Hij is veel op tv en werd publiekslieveling van de kijkcijferhit ‘Het Perfecte Plaatje’. Niemand kan meer om Stefano Keizers heen. En dat komt goed uit, want dit theaterseizoen gaat hij in reprise met zijn derde voorstelling.

 

In zijn eerste voorstelling schonk Stefano zijn lichaam aan het publiek.

In de tweede zijn ziel, zijn eer.

Nu is de rest aan de beurt.

Hierna ben je van hem af.

 

Entree € 14,50 i.p.v € 24,50

 

Woensdag 8 maart 2023, 20.15 uur          

Diligentia's Comedy club                 

 

Het is originele, rauwe, scherpe en keiharde comedy! Bij Diligentia’s Comedy Club word je getrakteerd op een selectie uit de beste stand-up comedians van het land.

 

Cabaretiers Dorine Wiersma, Kirsten van Teijn, Celine Schrama en Kristel Zweers zullen een sterk staaltje stand-up comedy laten zien. De presentatie van de avond wordt verzorgd door Nina de la Croix. Dit wordt gegarandeerd een grappige avond!

 

Entree € 14,50 i.p.v. € 24,50

 

 

 

Vrijdag 17 maart 2023, 20.15 uur 

Kasper van der Laan

Warm 

 

Is het cool, chill, fresh of hot? Het is ‘Warm’, de nieuwe voorstelling van Kasper van der Laan.

 

Kasper werd in 2020 genomineerd voor de Neerlands Hoop voor zijn voorstelling ‘1 Kilo’. De pers beschrijft hem als ‘een natuurtalent’ (AD) dat ‘oneindig fascineert’ (NRC). Kasper blijft aanstormen en is ongekend grappig. Kasper gaat nooit meer weg. Ontdek deze unieke cabaretier.

 

Entree € 13,00 i.p.v. € 23,00

 

Vrijdag 24 maart 2023, 20.15 uur 

Lebbis & Verhallen   

Het toeval wil

 

Toeval. Het hele leven is toeval. Waar je geboren bent, hoeveel talent je hebt, wie je tegenkomt. Of je morgen wakker wordt naast een antivaxxer…

 

Het leven is van toeval het beste maken. Toevallig komen Mattijs Verhallen en Hans Sibbel elkaar tegen. Op een goed moment. En verdomd, ze gaan een voorstelling maken. Twee mannen in de bloei van hun leven die een bak liedjes en gedachten over je uitstorten waar je u tegen mag zeggen.

 

Er is geen God, er is geen complot, er is geen duidelijk doel. Gewoon twee mannen die het toevallig naar hun zin gaan hebben. En jij bent welkom dit mee te beleven.

 

Entree € 14,50 i.p.v. € 24,50

 

Zaterdag 25 maart 2023, 20.15 uur          

Frank Boeijen

In concert 2023       

 

Frank Boeijen komt samen met zijn band weer naar Diligentia. Een avond vol poëzie, muziek en verhalen over schoonheid, liefde en het leven.

 

Klassiekers als 'Kronenburg Park', 'Zwart Wit', 'De Verzoening' of 'Zeg Me dat Het Niet Zo Is' kunnen zomaar de revue passeren. Maar ook nieuw materiaal zal niet ontbreken. Wat de band ook speelt, je zult muzikaal gefêteerd worden.

 

Entree € 21,50 i.p.v. € 31,50

 

Woensdag 29 maart 2023, 20.15 uur       

Thijs van de Meeberg           

Meer dan mogelijk   

 

Als iemand klaar was voor een leven na corona, was het Thijs wel. Alle problemen leken als sneeuw voor de zon verdwenen. Toch jammer dat zijn onhandelbare coronapuppy de compleet nieuwe inboedel sloopt, waardoor hij alsnog thuis moet zitten.

 

In ‘Meer dan mogelijk’ zoekt Thijs van de Meeberg, te midden van een levend, komisch en troostrijk decor, naar een manier om van waarde te zijn. Dat lukt hem niet alleen. Hij heeft jouw advies hard nodig. Want er is een probleem boven zijn hoofd gegroeid waardoor alles stagneert en vastloopt. Pas als dat is opgelost, is alles mogelijk. En misschien wel meer dan dat.

 

Entree € 11,50 i.p.v. € 21,50

 

Vrijdag 31 maart 2023, 20.15 uur 

De Kiesmannen        

Op zoek naar Europa

 

Het stormt in Europa: de Britten kozen hun eigen pad, de Hongaren breken de rechtsstaat af en de Russen zijn Oekraïne binnengevallen.

 

Het oude continent weet zich weinig raad met de grote uitdagingen van vandaag, maar vooral niet met zichzelf. Het continent tussen de kapitalistische Verenigde Staten en het socialistische China, het continent van de Romantiek en ‘Nooit meer Oorlog’. Het continent dat verdrinkt in zijn eigen geschiedenis. Weten we eigenlijk nog wel wie we zijn, Europeanen? Of hebben we een nieuw verhaal nodig?

 

Entree € 13,50 i.p.v. € 23,50

 

AMARE

 

Vrijdag 3 maart 2023, 20.15 uur   

NDT 1 met Het Balletorkest live

In the Dutch Mountains

 

Met een uitgesproken, eigenzinnige stijl die de grenzen van dans verkent, wordt Marco Goecke gezien als een van de meest unieke choreografische stemmen van vandaag. Sinds 2008 creëert hij werk voor Nederlands Dans Theater (NDT). In the Dutch Mountains markeert Goecke’s eerste avondvullende werk voor het gezelschap.

 

Met In the Dutch Mountains overweegt Goecke"de absurditeiten van het leven en bevraagt hij ons gevoel van verbondenheid, vertrouwdheid en wording. Hiervoor vindt Goecke inspiratie in verschillende bronnen, waaronder Cees Nootebooms fictieve roman In de Bergen van Nederland en het lied In the Dutch Mountains "van de Nederlandse rockband The Nits uit 1987, die als achtergrond dienen voor de sterke artistieke connecties die de choreograaf met Nederland voelt: “De manier waarop mijn leven me altijd terug naar Nederland heeft geleid, is opvallend. Ik word steeds weer naar dit land teruggetrokken.”

 

In 2013 trad Goecke in dienst bij NDT als associate choreograaf. Een aanstelling die hij vanaf 2023 met nog eens vier jaar zal verlengen. In de loop der jaren creëerde hij verschillende werken voor zowel NDT 1 als NDT 2, waaronder Nichts (2008), Thin Skin (2015) , Midnight Raga (2017) The Big Crying (2021), en I love you, ghosts (2022). Goecke heeft verschillende onderscheidingen ontvangen, waarvan meest recentelijk de Jirí Kylián Ring.

 

Met ingang van seizoen 2019-2020 werd Goecke artistiek directeur van het Staatsballet Hannover. NDT kijkt er naar uit om met deze buitengewone maker dieper in een creatief proces te duiken en is benieuwd wat het ons als gezelschap en ons publiek creatief zal brengen.

 

Entree € 35,00 i.p.v. € 45,00

 

Maandag 6 maart 2023, 20.15 uur

Dinsdag 7 maart 2023, 20.15 uur  

Bert Visscher

Dat zie je een ander niet doen

 

Een van onze favoriete Nederlandse cabaretiers maakt zijn opwachting in Amare! Bert Visscher; een icoon van de gekke typetjes, rusteloosheid en woordgrappen komt met een geheel nieuwe show naar Den Haag. En daar hebben we heel veel zin in!

 

Waar was je nou Visscher? Ja sorry hoor! Moest even door een pandemie en een winterslaap heen. En dan toch weer het podium op? Natuurlijk, ik laat u toch niet in de steek om vervolgens geruisloos richting Geraniums en Bingo te rollen. Met 42 jaar theater in het hoofd kom ik met plezier weer langs. En misschien was dat het dan wel. Ben ook geen 60 meer. Vandaar dat we ook even het verleden induiken. Van Barbie Ken tot bloemschikken en van de klushoek (de helm!) tot de stotterende man van motorclub No Calendar. Wie weet.

 

Samen met nieuwe idioterie en materiaal dat het nooit heeft gehaald, moet het wel een typische Visscheravond worden. Ik sta in ieder geval te trappelen om uw theater op de kop te komen zetten. 

 

Entree € 22,00 i.p.v. € 32,00

 

Zondag 12 maart 2023, 13.30 uur 

Nacht (2,5+)

Dadodans, Gaia Gonnelli & Insomnio

 

Het is aardedonker en muisstil, de spanning van de zwarte nacht is om te snijden. In de verte verschijnen sterren. Eerst één voor één, dan fonkelen er honderden, duizenden naast de smalle ellips van de wassende maan. We horen krekels knisperen. In de verte roept een uil en de nachtzwaluw tjilpt zachtjes. Horen we dat nou goed en knettert daar een kampvuurtje? We horen getrommel. Een groepje neuriet en zingt om samen te zijn, om de wilde dieren in het bos te verjagen. Er wordt gedronken en gedanst, we horen glazen klinken, voeten stampen en geritsel in de struiken. Zouden we mee durven dansen? Zouden we welkom zijn?

 

Nacht gaat over de magische rituelen van de nacht en haar geluiden die met dans en muziek tot leven komen. De wisselwerking tussen live muziek en dans staan in deze muzikale dansvoorstelling centraal. De soundscape bestaat uit akoestische klanken en geluiden die een nachtelijk sfeer oproepen.

 

Entree € 2,00 i.p.v. € 12,00

 

Vrijdag 17 maart 2023, 20.15 uur 

NDT 2 - Crystal Pite | Noé Soulier | Johan Inger

Climb the sky

 

Climb the sky introduceert een nieuwe, inspirerende stem in het gezelschap, Noé Soulier, markeert de eerste samenwerking van Crystal Pite met de NDT 2-dansers voor haar werk Ten Duets on a Theme of Rescue, en presenteert de terugkeer van Out of Breath van Johan Inger.

 

Entree € 27,50 i.p.v. € 37,50

 

Zondag 19 maart 2023, 14.30 uur 

Francis van Broekhuizen en Dominic Seldis

The Francis & Dominic Show

 

Wat krijg je als de populairste en meest hilarische sopraan combineert met de charmantste en grappigste Britse contrabassist? Een vermakelijke muzikale show vol glitter en glamour, waarin het publiek een kijkje krijgt in het backstage leven en kan genieten van een verbluffend concert.

 

Entree € 32,00 i.p.v. € 42,00

 

Dinsdag 28 maart 2023, 20.00 uur

Barbara Pravi

Theatertour

 

De Franse Barbara Pravi gooide hoge ogen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam en bereikte de tweede plaats met haar single Voilà die inmiddels de platina status heeft verkregen. De songwriter en zangeres komt na haar volledig uitverkochte Nederlandse clubtour terug om de theaters te veroveren.

 

De muziek van de chanteuse is stevig geworteld in de Franstalige traditie; ze liet zich inspireren door vocale grootheden als Jacques Brel en Edith Piaf en verwerkt deze invloeden in een frisse, hedendaagse interpretatie van het chanson. Ook laat ze haar maatschappelijke betrokkenheid zien door haar bijdrage aan ‘Debout les femmes’, het officiële lied voor de Franse vrouwenbevrijdingsbeweging (Mouevement de Libération des Femmes).

 

Pravi groeide op in een kunstenaarsfamilie in Parijs met Iraanse, Poolse & Servische roots. Ze is dé grote revelatie in het genre van het Franse chanson.

 

Entree € 23,00 i.p.v. € 33,00

 

Donderdag 30 maart 2023, 20.15 uur      

Mattheus Passion (hertaling Jan Rot)

 

Een van de grootste muziekwerken van de klassieke muziek: de Mattheus Passie, vertolkt in een gedurfde en verfrissende bewerking. Een unieke uitvoering waarin klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten, in een Nederlandse hertaling door theatermaker Jan Rot. Rik Hoogendoorn vertelt op indrukwekkende wijze het verhaal van de evangelist. De populaire zangeres Sharon Kips en bariton Job Hubatka nemen de beroemde recitatieven en aria’s van het lijdens- en sterfverhaal voor hun rekening.

 

Kips verwierf vooral bekendheid als winnaar van het RTL 4-programma X Factor. Sindsdien is zij een veelgevraagd artiest in met name de Nederlandse gospelscene. Bariton Job Hubatka soleerde eerder in opera’s van Salieri, Donizetti en Rossini in binnen- en buitenland. Naast klassiek en barok heeft ook de hedendaagse muziek zijn grote interesse. Verder soleert hij regelmatig in de bekende en minder bekende oratoria bij onder meer De Nederlandse Opera. De muziek wordt verzorgd door het orkest Musica Extrema.

 

Entree € 35,00 i.p.v. € 45,00

Deze voorstelling is in de Nieuwe Kerk

 

 

In de meeste theaters is sprake van een “portemonneeloze pauze”. Dat wil zeggen dat de entreeprijs in de meeste gevallen inclusief de garderobe en een pauzedrankje is (m.u.v. Pepijn en sommige kindervoorstellingen).

 

Meer informatie over de theaters vind je op de volgende websites:

www.rijswijkseschouwburg.nl

www.hnt.nl

www.diligentia-pepijn.nl

www.amare.nl

 

Stuur je inschrijving via e-mail: jaco.voet@aegonam.com, zorg er wel voor dat je het personeelsnummer en je privé adres vermeldt. Je kunt de gewenste kaarten vermelden of een scan van het inschrijfformulier sturen. Bij inschrijvingen via e-mail word je automatisch geacht akkoord te gaan met de inhouding, de verklaring voor eigen gebruik van de kaarten en een lidmaatschap van minimaal 1 jaar.

 

Als je via e-mail inschrijft krijg je een ontvangstbevestiging via e-mail.

 

Indien voor een voorstelling het aantal beschikbare kaarten niet toereikend is, zullen de kaarten verloot worden. Hiervan ontvang je bericht.

 

De aanmelding sluit maandag 6 februari 2023. Je ontvangt de bestelde kaarten zonder tegenbericht in de loop van januari.

 

Toegangskaarten zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik voor personeelsleden van AEGON en hun familie/vriendenkring en mogen niet doorverkocht worden via bijvoorbeeld veilingsites op internet. Indien geconstateerd wordt dat AEGON toegangskaarten via internet of anderszins te koop worden aangeboden zal dit aan het bestuur van de personeelsvereniging worden gemeld en kan royement van het lidmaatschap volgen. Eenmaal bestelde kaarten kunnen niet geretourneerd worden aan de personeelsvereniging.