Bericht van de fietsclub 24 april

Afgelopen zaterdag 24 april was het mooi fietsweer. Half bewolkt, maar toch ook zon, en een lekkere temperatuur van 13 graden. Reden om eens te proberen een weer iets langere fietstocht te rijden.

Mijn bestemming was deze keer Lisse. De bollenvelden staan in bloei, en dat is altijd een mooi gezicht wanneer je langs die velden rijdt. Dan had ik ook nog gelezen dat er in de buurt van Lisse een 14e eeuwse donjon staat. Dat gebouw heb ik nog kunnen vinden ook.

De route op de heenweg naar Lisse had ik uitgestippeld langs de ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. Vanaf Halfweg en Zwanenburg rijd je via de plaatsjes Nieuwebrug, Vijfhuizen, Cruquius, Zwaanshoek, Beinsdorp en Lissebroek langs het water, en uiteindelijk via de Lisserbrug de vaart oversteken om Lisse binnen te rijden. Al die tijd wind in de rug.

Nu even zoeken naar de bollenvelden en Huys Dever. De tulpenvelden staan nog niet allemaal volop in bloei, maar na een beetje rondfietsen heb ik toch een paar mooie velden kunnen vinden.

De terugweg ging langs de Keukenhof (gesloten vandaag) richting Hillegom, Bennebroek, Heemstede en om Haarlem heen, weer terug naar huis. Al die tijd de wind tegen, en dat was niet echt een pretje op zo’n eerste lange(re) tocht. De kramp schoot in de dijbenen, en het tempo zo rond de 20 km/u.

Ondanks dat, was het een mooie dag en een leuke tocht.