Rondleiding Monet - Tuinen van Verbeelding 9 november 2019

Op zaterdag 9 november organiseren wij een rondleiding in Kunstmuseum Den Haag (voorheen bekend als Gemeentemuseum) waarbij je de tentoonstelling met schilderijen van Claude Monet onder begeleiding van een professionele gids kunt bezoeken. De rondleiding om 13:00 zit al vol; er zijn nog wel een aantal plaatsen beschikbaar om 11:30.

Wie kent ze niet: de wereldberoemde waterlelies van Claude Monet? Maar wie heeft deze kleurexplosies op doek in werkelijkheid gezien en zich verloren in de spiegelingen, niet meer wetende waar water begint en lucht ophoudt? In Nederland waren de laatste grote tentoonstellingen van Monet in 1986 in het Van Gogh Museum en in 1952 in het Kunstmuseum.

Een groot deel van zijn beroemde 'tuinen', die een belangrijke impact hadden op kunstenaars als Rothko en Pollock, is zelfs nog nooit in Nederland vertoond. Hoog tijd voor een groots eerbetoon in Kunstmuseum Den Haag. In Monet - Tuinen van verbeelding worden maar liefst veertig internationale topstukken bijeengebracht. Het schilderij Blauweregen uit de eigen collectie van het Kunstmuseum is het stralende middelpunt.

Deze tentoonstelling is georganiseerd met de uitzonderlijke steun van het Musée Marmottan Monet, Parijs.

De Museumkaart is geldig voor deze tentoonstelling maar er geldt wel een toeslag voor het gehele musuem. Ben je in het bezit van een Museumkaart dan betaal je alleen een bijdrage van € 5,00 per persoon voor de rondleiding en de toeslag. Zonder Museumkaart zijn de kosten voor toegang en rondleiding € 12,00 per persoon.

Inschrijven kan tot 30 oktober via dit inschrijfformulier.

Let op: we verwachten veel belangstelling voor deze rondleiding dus schrijf zo snel mogelijk in. De inschrijvingen worden op basis van binnenkomst afgehandeld.

Images: