Rondleiding Escher 07-05-2023

RONDLEIDING ESCHER – ANDERE WERELD

ZONDAG 7 MEI 2023, 13.00 UUR

KUNSTMUSEUM DEN HAAG


Op zondag 7 mei om 13.00 uur organiseren wij een rondleiding in het Kunstmuseum waarbij je de tentoonstelling van Escher – Andere wereld onder begeleiding van een professionele gids kunt bezoeken.


Stap in de wereld van Escher. Dat kan letterlijk in Escher – Andere wereld in Kunstmuseum Den Haag. In deze tentoonstelling beleef je het werk van Escher als nooit tevoren. Zijn beroemde prenten, waarin optische illusies, onmogelijke architectuur, reflectie en natuur centraal staan, worden hier gecombineerd met spectaculaire installaties van het Belgische kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh. De wisselwerking tussen Eschers prenten en de ruimtelijke installaties van Gijs Van Vaerenbergh creëert zowel een unieke beleving als een uitdieping van Eschers werk.


Eschers prenten zijn het resultaat van een ongekend talent, maar ook van een haast obsessieve toewijding aan het grafische vak. Zijn oeuvre is, net als dat van het duo Gijs Van Vaerenbergh, een verkenning van de grenzen van ruimte, landschap, perspectief en illusie. Waar Escher dit doet op papier, doet Gijs Van Vaerenbergh dit aan de hand van ruimtelijke installaties. Voor deze tentoonstelling, waarin een doorsnede van het oeuvre van M.C. Escher centraal staat, bedacht Gijs Van Vaerenbergh ruimtevullende interventies die met een hedendaagse blik naar het werk van Escher kijken. De ingrepen bestaan uit sculpturale associaties met onder meer lichtheid en zwaarte, tijdelijkheid en eeuwigheid, onmogelijke architectuur en oneindigheid; thema’s die ook centraal staan in het werk van Escher.


De Museumkaart en Vriendenloterij VIP Kaart zijn geldig voor deze tentoonstelling. Ben je hiervan in het bezit dan betaal je alleen een bijdrage van € 2,50 per persoon voor de rondleiding in het Kunstmuseum. Zonder Museumkaart of Vriendenloterij VIP Kaart zijn de kosten voor toegang tot het Kunstmuseum en rondleiding € 10,00 per persoon.


Inschrijven kan bij Jaco Voet tot het maximale aantal deelnemers bereikt is doch uiterlijk tot maandag 17 april via Jaco.Voet@aegonam.com