Wijncursus ‘Wijnvignet’ in november 2019

De PV Aegon Den Haag organiseert een wijncursus ‘Wijnvignet’.
Een landelijk erkend diploma van de Stichting Dranken Examens en Normering, waarbij het Wijnvignet het eerste niveau is (afgekort SDEN 1).

Inhoud cursus Wijnvignet
Deze cursus/opleiding is voor de (beginnende) wijnliefhebber die meer wil leren over wijn in al zijn facetten.
De cursisten krijgen veel verschillende wijnstijlen te proeven waardoor ze leren begrijpen waarom ze de ene wijn lekkerder vinden dan de andere. Daarnaast gaan we heel interactief met de theorie en handige wijntips aan de slag.

Er wordt gebruikt gemaakt van o.a. een PowerPoint presentatie om theorie te kunnen verduidelijken en visueel te maken. En bovendien wordt een leuk ‘spel’ gedaan waarmee het olfactorisch (=reuk) vermogen wordt getraind.

De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten van ca. 2 ½ uur per bijeenkomst, waarin onder meer de volgende onderwerpen de revue passeren:
- Wat is wijn?
- De meest bekende wijndruiven en hun karakteristieken;
- Hoe wordt wijn gemaakt: de vinificatie;
- De meest bekende wijnregio’s;
- Hoe proef ik wijn? (we gaan analytisch wijnproeven);
- De basisbeginselen van wijnen en spijzen combineren;
- En tips om wijn te kopen en etiketten te lezen…

In deze twee bijeenkomsten worden er in totaal 12 kwaliteitswijnen van de vakhandel geschonken, die eveneens in Den Haag en omgeving te verkrijgen zijn.

In de lessen wordt het studieboekje ‘Ik weet wat van wijn’ gebruikt, waarin alles staat wat de mensen moeten weten voor het (korte) examen. Dit studieboekje wordt in de eerste bijeenkomst aan de cursisten uitgereikt.

De cursus wordt verzorgd door de ex-Aegon collega en vinoloog Debby van Schie.
Debby heeft ook een eigen website, namelijk: http://www.vinecole.nl/

Examen
We sluiten de laatste bijeenkomst af met een kort examen, waarvoor altijd iedereen slaagt mits ze het studieboekje thuis op hun gemak een keer hebben doorgenomen en beide bijeenkomsten hebben bijgewoond. Alle geslaagden krijgen een officieel diploma Wijnvignet, de eerste stap naar Vinoloog!

Plaats: Aegon Den Haag (Bedrijfsrestaurant of Museumbar)
Tijdstip: dinsdag 5 november 2019 en dinsdag 19 november 2019. Inloop 18:15, wij beginnen om 18:30 uur. Rond 21:00 uur zullen wij klaar zijn.
Prijs: € 82,50 per persoon (inclusief het boekje, het examen en het proeven/drinken van 12 kwaliteitswijnen)
Max. aantal deelnemers: 12 
Er is nog 1 plaats beschikbaar; mail daarvoor naar Vangelis of de PV (PVAegonDenHaag@AEGON.NL).

Deze wijncursus gaat door bij een deelname van minimaal 8 deelnemers.

Nog geen lid van de PV? Geen nood, we schrijven je direct in (minimaal voor 1 jaar) zodat je aan deze en alle andere activiteiten mee kunt doen.

Wij adviseren om met openbaar vervoer te komen. Eventuele schade, boetes komen voor eigen risico!
Voor meer vragen over deze wijncursus kunnen jullie contact opnemen met Vangelis Kalogirou, email vkalogirou@aegon.nl of telefoonnummer 06-29475815.

Images: